Muiswerk Educatief lanceert Numo nu ook voor het pro en isk

Muiswerk Educatief lanceert Numo nu ook voor het pro en isk

Na de succesvolle lancering van Numo in het vo, breidt Muiswerk Educatief de doelgroepen uit met het praktijkonderwijs (pro) en isk. Numo is een spectaculair nieuw online leermiddel voor het aanleren van de basisvaardigheden taal en rekenen. Door Numo in te zetten hoeven docenten niet in hun kostbare avonduren rekensommetjes na te kijken of in de les voor de zoveelste keer ‘t kofschip uit te leggen. De tijd is aangebroken om als docent weer echt het verschil te maken. 

Numo maakt ruimte voor onderwijs

“Ik wil zo graag doen waarvoor ik het onderwijs ben ingegaan: de leerling helpen groeien.” Dát is precies waar Numo in beeld komt. Bram van Tongeren, directeur innovatie & didactiek bij Muiswerk Educatief legt uit: “De digitale wereld kan nooit alle lestaken overnemen. Dat hoeft ook niet. Numo is expert in het aanleren van basisvaardigheden. Daardoor kunnen docenten alle aandacht richten op waar zij ooit docent voor zijn geworden: leerlingen helpen groeien. Alle leerlingen.”

Volgende stap in onderwijs op maat

Door krachtige signaalfuncties van Numo leren docenten veel over hun leerlingen. Zij zullen minder werkdruk en administratieve rompslomp ervaren. Leerlingen houden het oefenen goed vol en werken gericht naar hun einddoel. Numo is zeer geschikt voor klassen met grote niveauverschillen. Numo werkt op alle beeldschermen, ook op de smartphone. Dit was een wens van werkelijk iedere leerling uit het gebruikersonderzoek.

‘’Doordat we begin dit schooljaar al gestart waren met Numo waren wij geweldig voorbereid op de periode van thuisonderwijs’’ Docent Zaam scholengroep.

Formatief leidt tot betere resultaten

Dylan Wiliam is in Nederland een bekende onderwijskundige waar het gaat om formatief toetsen. In het artikel Assesment and classroom learning stelt hij dat het beschikbare bewijs uit eerder onderzoek laat zien dat formatief toetsen leidt tot betere resultaten. ‘Toetsen zouden leermomenten moeten zijn waarbij leerlingen actief moeten worden betrokken, zodat zij in kunnen zien hoe het bijdraagt aan hun leerproces.’ Wij hebben dit inzicht vertaald naar een model met sprongtoetsen die diagnosticeren waar de hiaten zitten. Vervolgens kan de leerling de lesstof overslaan die al beheerst wordt.

Ontstaan vanuit ervaring, innovatiedrang en samenwerking

Numo is ontwikkeld door Muiswerk Educatief. Geen new kid on the block, maar een pionier in online leren, die zichzelf al twintig jaar continu vernieuwt. Door een samenwerking met UX Kids (user experience voor kinderen en jongeren), Greenberry (design) en docenten én leerlingen van College De Meer, Cygnus Gymnasium, Zone College en het Comenius Lyceum, kwam Numo tot stand. Gerenommeerde taal- en rekenexperts ontwikkelden het lesmateriaal.

Ervaar de demo of nodig ons uit!

Wij maken graag een afspraak voor een gratis webinar, om jou te laten zien wat Numo concreet voor jou kan betekenen. Bel 0297-361664 of mail naar info@muiswerk.nl voor een afspraak.

Wil je Numo liever zelf proberen? Vraag dan de demo aan op www.numo.nl

Comments are closed.