Aan de slag met Numo!

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt om met Numo te kunnen starten. Bij een aantal stappen vind je hulpdocumenten en video’s die je verder kunnen helpen. Leerlingen kunnen starten met Numo zodra er een leerplan is ingesteld én zij de inloggegevens hebben ontvangen.

Wil je meer weten over hoe je Numo succesvol kunt implementeren bij jou op school? Bekijk dan onze implementatiewijzer!

Om met Numo te kunnen starten, is het belangrijk dat er door de Numo-beheerder accounts worden toegevoegd. Dit kan op verschillende manieren:

  • Koppeling met Magister. Klik hier voor het hulpdocument.
  • Koppeling met Somtoday. Klik hier voor het hulpdocument.
  • Via een inleesbestand (CSV). Klik hier voor het hulpdocument.
  • Handmatig in Numo (enkel bij hele kleine aantallen).

Om het startniveau van leerlingen te bepalen, kan een 0-meting worden afgenomen. Dit kan met de Muiswerk Online Testsuites van Kurve, Diataal en Cito. De resultaten van deze toetsen kunnen worden gekoppeld aan Numo.

Leerplan activeren op basis van testresultaten
Als je het leerplan activeert op basis van resultaten van een 0-meting, dan wordt daarmee het startniveau bepaald. Het opleidingsniveau en het leerjaar van de leerling bepalen het eindniveau.

Leerplan activeren op basis van de testresultaten van:

  • Muiswerk Online Testsuites van Kurve. Klik hier voor het hulpdocument.
  • Diataal. Klik hier voor het hulpdocument.
  • Cito. Klik hier voor het hulpdocument. 

Leerplan zelf activeren
Het leerplan instellen doe je door een of meer vaardigheden te activeren. In deze video of dit hulpdocument zie je hoe je het leerplan zelf kunt instellen door vaardigheden te activeren.

Deel de inloggegevens (korte schoolnaam, gebruikersnaam en wachtwoord) voor mijn.numo.nl met je leerlingen, zodat ze kunnen starten. Indien ook de mailadressen van de leerlingen in Numo staan, kan de leerling via de Wachtwoord vergeten-knop of na inloggen bij Profiel zijn eigen wachtwoord wijzigen. Na het inloggen krijgt de leerling deze video te zien, met uitleg over het leerlingendashboard. Deze video kun je ook bij de start van Numo aan de hele klas laten zien op het digibord.

Het leerplan bepaalt de route voor de leerling. Wil je als docent de route bepalen, bijvoorbeeld omdat je eerst klassikaal een lesdoel wilt bespreken en daarna leerlingen met dezelfde oefeningen aan het werk wilt zetten? Dan kun je taken klaarzetten. Deze video laat zien hoe je met taken werkt.

Kom je ergens nog niet helemaal uit? Wij helpen je graag verder!

Zoekfunctie in Numo
Ben je in Numo aan het werk? Dan kun je via de zoekfunctie rechtsboven in je scherm zoeken op bijvoorbeeld lesstof en leerlingen, maar ook op functionaliteiten. Hier verschijnen video’s, hulpdocumenten of antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Op onze website vind je ook het antwoord op veelgestelde vragen! Deze vind je hier of klik via www.numo.nl op Service & Support en dan op Veelgestelde vragen.

Trainingsaanbod
Wij bieden diverse trainingen aan om goed met Numo te starten! Bekijk hier ons volledige trainingsaanbod.

Contact met Kurve
Uiteraard is het ook mogelijk om direct met ons in contact te komen! Tussen 8.30 en 17.00 uur kun je ons bellen via 0297 523 159 of stuur een mail naar support@kurve.nl.

Wij wensen je veel succes met Numo!

Comments are closed.