Goede doelen voorjaar 2024

Nieuwe goede doelen in de Numotheek!

Vanaf nu kun je je numo's weer doneren aan een goed doel! Na de vorige succesvolle donatieperiode staan er weer drie nieuwe goede doelen voor je klaar in de Numotheek! In dit nieuwsbericht lees je welke doelen dit zijn en wat zij kunnen met jouw donatie. 

Zeehondencentrum Pieterburen

Sinds 1971 vangt Zeehondencentrum Pieterburen zieke, gewonde of verweesde zeehonden op. Iedere dag werkt er een team van dierenartsen, zeehondenverzorgers en vrijwilligers aan het herstel van deze dieren. Geen enkel dier blijft in de opvang, want zodra een zeehond gezond genoeg is wordt hij weer vrijgelaten.

Voordat de zeehond kan worden vrijgelaten, moet hij aansterken. Dat doet hij met zalm en haring. Met vijf donaties kan het zeehondencentrum één portie vis voor de zeehond verzorgen. Help jij de zeehonden ook met aansterken? Doneer jouw numo's dan aan Zeehondencentrum Pieterburen!

Stichting Oppepper4all

Stichting Oppepper4all laat wensen uitkomen! Zij hebben als missie een bijdrage te leveren aan de mentale energie van iemand die langdurig ziek is. Het gaat hierbij om zowel kinderen als volwassenen én hun gezin. Hoe deze stichting dat doet? Door wensdagen te organiseren, waarin ze ultieme immateriële wensen uit laten komen! 

Op deze dagen hoeft er even niet aan ziek-zijn te worden gedacht en kan er kracht worden opgedaan voor een vaak onzekere toekomst. Belangrijk bij zo'n wensdag is ook het vastleggen van de herinneringen die worden gemaakt.

Wil jij ook wensen uit laten komen? Doneer jouw numo's dan aan Stichting Oppepper4all!

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten zet zich in voor een natuurrijker Nederland. Hoe ze dat doen? Door herstel van de biodiversiteit overal in het land! Ze willen herstel van de planten, dieren en zelfs schimmels: zowel van het aantal soorten, als van de hoeveelheid per soort.

Hoe het zit met de biodiversiteit? Al die verschillende planten, dieren en schimmels leven met elkaar samen in een ecosysteem. Als de biodiversiteit hoger is, is het ecosysteem robuuster en kunnen planten en dieren er gemakkelijker overleven. Een robuust ecosysteem kan zich ook beter aanpassen aan klimaatverandering en helpt bij het voorkomen van ziekten en plagen.

Wil jij dus ook een biodiverser Nederland? Doneer jouw numo's dan aan Natuurmonumenten.

De afgelopen weken hebben leerlingen gestemd op verschillende goede doelen! Ook hebben we via de feedbackknop berichten van leerlingen ontvangen over doelen die zij graag in de Numotheek zouden willen zien staan. Zo zijn we tot deze drie doelen gekomen. 

Onderin de Numotheek vind je deze drie goede doelen terug. Een donatie maken kan met 200 numo's. Halverwege juni tellen wij het aantal donaties bij elkaar op en maken wij het geldbedrag bekend. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram

Comments are closed.