Testresultaten koppelen met Numo

Testresultaten koppelen met Numo

In Numo kun je het individuele leerplan van jouw leerlingen instellen op basis van testresultaten. Op dit moment kan dit met de resultaten van Citotoetsen, Diatoetsen en de Muiswerk Online Testsuites. In dit nieuwsbericht vind je alle informatie over deze drie verschillende koppelingen. 

Zodra je een niveaubepalende toets hebt afgenomen, weet je wat jouw leerlingen beheersen, maar ook wat ze nog lastig vinden. Deze resultaten kun je gebruiken om de leerplannen van jouw leerlingen in te stellen. Vervolgens krijgen leerlingen modules die ze naar het gewenste niveau helpen. 

Citotoetsen

Met een koppeling tussen het Cito Volgsysteem VO en Numo kunnen leerlingen op hun eigen niveau verder oefenen met de vaardigheden:

 • Nederlands: Lezen en Woorden
 • Engels: Reading en Words
 • Rekenen: Basisrekenen, Getallen, Meten en Meetkunde, Verbanden en Verhoudingen

Toets jij met het Cito Volgsysteem VO en wil je koppelen met Numo? Vraag de koppeling dan aan via deze link of bekijk ons volledige stappenplan.

Diatoetsen

Wanneer je met Dia toetst, kunnen de volgende vaardigheden in Numo geactiveerd worden:

 • Nederlands (Diatekst en Diaspel): Lezen, Woorden, Grammatica, Spelling, Werkwoordspelling en Leestekens
 • Engels (Diatekst): Reading en Words
 • Rekenen (Diacijfer): Basisrekenen, Getallen, Meten en Meetkunde, Verbanden en Verhoudingen

Neem jij de Diatoetsen af en wil je koppelen met Numo? Bekijk dan ons stappenplan.

Muiswerk Online Testsuites

Als je gebruik maakt van de Muiswerk Online Testsuites, is het tevens mogelijk om de resultaten hiervan aan Numo te koppelen. De volgende vaardigheden kunnen in het leerplan geactiveerd worden:

 • Nederlands: Lezen, Woorden, Grammatica, Spelling, Werkwoordspelling en Leestekens
 • Engels: Reading en Words
 • Rekenen: Basisrekenen, Getallen, Meten en Meetkunde, Verbanden en Verhoudingen

Gebruik jij de Muiswerk Testsuites en wil je koppelen met Numo? Bekijk dan ons stappenplan.

Overige toetsaanbieders

Werk je met een andere toetsaanbieder? Dan kun je zelf handmatig een leerplan op maat activeren op basis van de beschikbare toetsresultaten. Ga naar TOOLS | LEERPLAN en selecteer de juiste klas. Bij het bewerken van een vaardigheid bij een leerling selecteer je de juiste modules, passend bij het toetsresultaat.

Zou je graag zien dat er een koppeling komt met een toetsaanbieder waar Numo nu nog niet mee samenwerkt? Laat het ons weten via ons nieuwe platform Numo Ontwikkelt!

Handig om te weten

Wanneer je een vaardigheid niet getoetst hebt, dan zal deze vaardigheid in het leerplan van Numo niet ingesteld worden. Als deze vaardigheid al eerder dit schooljaar een leerplaninstelling had, dan blijft deze ongewijzigd.

Heb je vóór het maken van de toets al eerder vaardigheden geactiveerd in het leerplan? En komt uit de toets:

 1. dat de leerling ander oefenmateriaal krijgt voor een bepaalde vaardigheid, dan wordt het leerplan aangepast.
 2. dat een vaardigheid niet geoefend hoeft te worden (een NULL-waarde), dan wordt deze vaardigheid gedeactiveerd (dichtgezet).

Vragen?

Heb je een vraag over één van onze koppelingen? Wij helpen je graag verder! Neem contact met ons op via support@kurve.nl of bel naar 0297 523 159. 

Comments are closed.