Eindstand: donaties Numotheek 2022

Eindstand: donaties Numotheek

Vanaf september tot en met december kon je in de Numotheek numo's doneren aan drie goede doelen: Edukans, Het Vergeten Kind en Justdiggit. Eind december hebben we de balans opgemaakt. Omdat we het zó leuk vonden om te zien hoe hard er is geoefend en gedoneerd, hebben we besloten de geldbedragen te verdubbelen. Hieronder lees je welke donaties wij namens jullie hebben gedaan. 

Edukans

Het eerste doel waar aan gedoneerd kon worden, was Edukans. Edukans droomt van een wereld waarin ieder kind de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Ze werken aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Dit doen zij door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren. 

Edukans heeft ruim 400 donaties ontvangen. Wij hebben een bedrag van € 814,- mogen schenken. Dat betekent dat Edukans meer dan 160 leerlingen héél blij kan maken met een herbruikbaar schrift waarin leerlingen eindeloos kunnen oefenen, fouten maken en leren. Namens Edukans enorm bedankt voor het doneren!

Justdiggit

Het tweede doel waaraan gedoneerd kon worden, was Justdiggit. De aarde is aan het opwarmen, met alle gevolgen van dien. Justdiggit zet zich in om de aarde weer af te laten koelen. Vergroenen, dat is wat ze doen. In Afrika zorgen zij ervoor dat er meer planten en bomen komen, zij vormen de airconditioning van onze planeet. Al dat groen haalt vervolgens weer CO2 uit de lucht en zorgt ervoor dat de omgeving afkoelt. Het vergroenen en herstellen van gedegradeerd land heeft daarnaast ook een positieve impact op water- en voedselzekerheid en biodiversiteit, en verbetert de levens van mens en dier.

Justdiggit heeft van jullie bijna 800 donaties ontvangen! Wij hebben dan ook een prachtig bedrag van € 1.548,- geschonken. Justdiggit laat weten dat ze het supergaaf vinden dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt! Zij kunnen hiermee honderden vierkante meters vergroenen en duizenden liters water ondergronds brengen. De donatie gaan ze verdelen over verschillende projecten die ze hebben lopen, zoals het terugbrengen van bomen in Tanzania en een graszaadbank-project van de Maasai-vrouwen in Kenia. Dankzij jouw donatie koelen we de aarde weer een stukje meer af.

Het Vergeten Kind

Tot slot hebben jullie nog gedoneerd aan Het Vergeten Kind. Dit was het doel dat jullie het meest belangrijk vonden, want jullie hebben gezamenlijk meer dan 1000 donaties gedaan! Wij hebben dan ook een bedrag van € 2.356,- aan Het Vergeten Kind geschonken. Samen met leerlingen van 't Atrium uit Amersfoort zijn wij bij het Glazen Huis in Amersfoort geweest, om de cheque te overhandigen. In de video links zie je hoe dit ging.

Het Vergeten Kind wenst ieder kind in Nederland een veilig en liefdevol thuis. Helaas is dat voor duizenden kinderen niet het geval. Zij strijden voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Hun doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen, zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. Met deze donatie kan Het Vergeten Kind voor heel veel kinderen een mooi dagje uit verzorgen.

Wil jij meestemmen over de nieuwe goede doelen in de Numotheek? Dat kan! Vul dit formulier in om te laten weten welke goede doelen jij het komende halfjaar graag in de Numotheek zou willen zien.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram

Comments are closed.