Ontdek de nieuwe mogelijkheden in Numo

Ontdek de nieuwe mogelijkheden in Numo

De afgelopen weken is de capaciteit van onze servers uitgebreid en tegelijkertijd is ook hard gewerkt aan een nieuwe Numo versie met nieuwe mogelijkheden. Numo Taken is vorige maand verschenen en was direct populair. Wij kregen ook onmiddellijk de vraag om de resultaten beter in beeld te brengen. Dit is afgelopen vrijdagavond doorgevoerd.

Numo Taken in het overzicht

Via overzichten, klik je op een leerling en je komt in de voortgang van het leerplan. Klik nu rechts in beeld op taken en je ziet welke taken nu actief zijn voor deze leerling, hoeveel tijd er aan is gewerkt, welke oefeningen gemaakt zijn en welke oefeningen niet gehaald werden.

Met de pijl_naar_links en de pijl_naar_rechts iconen wordt de vorige of volgende leerling bekeken. Zodra de einddatum verstreken is verschuiven de taken naar het onderste segment: verstreken taken. De meest recente 5 actieve taken en 5 verstreken taken kunnen zo bekeken worden voor iedere leerling.

Numo Taken: even snel zien wie er klaar is

Ga naar tools, je ziet dat 1 leerling klaar is van de 18. Klik op bewerken van de betreffende taak. Zie welke leerling de taak helemaal afgerond heeft; er staat klaar achter zijn naam.

Een tweede manier om snel het resultaat te bekijken is via de overzichtenlijst. Klik op het icoon helemaal achteraan. En een derde plek om te zien dat Thomas klaar is met zijn taak, is in de meldingen rechts in beeld op het start-scherm.

Verwijder het persoonlijk oefenprogramma van een toets

Soms heeft een leerling een sprongtoets veel te snel gemaakt en weet je dat hij/zij echt veel beter kan. Je kunt dan als docent zijn POP (Persoonlijk Oefenprogramma) wissen zodat hij/zij direct de sprongtoets opnieuw kan maken. Ga naar overzichten, klik op een leerling en je komt in de voortgang van zijn leerplan. Klik op het hexagoon van de rode sprongtoets en je kunt met één druk op de knop de POP wissen.

Diverse meldingen

Van onze gebruikers kregen we verschillende meldingen door en we danken al deze betrokken docenten! De meldingen zijn één voor één opgelost.

Bad request voorkomen
Door de enorme drukte die we ineens mochten ervaren, moesten onze servers uitgebreid worden en anders ingesteld worden. Inmiddels kunnen de servers alle nieuwe gebruikers prima aan.

Fout in applicatie aangepast
Deze melding hoort maar zelden te verschijnen, maar verscheen echter ook als je een fout account gebruikt of een verkeerd wachtwoord. Vanaf nu word je in dat geval doorgestuurd naar het inlogscherm, of krijg je de melding: gebruikersnaam of wachtwoord onjuist.

Tientalen andere kleine fouten opgelost
Via de feedback knop krijgen wij kleine foutjes door van gebruikers. Er zijn letterlijk tientallen kleine foutjes opgelost.

Comments are closed.