Numolympics

Doet jouw klas mee met de Numolympics?

Op dinsdag 6 juni vindt er een spannend event plaats. Jij kunt namelijk met jouw klas de strijd aangaan tegen andere scholen die met Numo werken! Welke klas wordt de Numo-kampioen van dit schooljaar en verdient een plek op ons Numo-podium? 

Hoe werkt het?
Op dinsdag 6 juni verschijnt er automatisch een speciale uitdaging voor jouw klas. In deze uitdaging (te bereiken via Taken) zitten oefeningen die horen bij verschillende vaardigheden van het vak Nederlands. Deze uitdaging wordt door iedereen in de klas gemaakt. Wij gaan vervolgens kijken welke klas de uitdaging het best én het snelst heeft voltooid. We houden rekening met het opleidingsniveau van de leerlingen in de klas. Het enige wat jij als docent dus hoeft te doen is je klas aan te melden en vervolgens op 6 juni tot 18:00 uur deze uitdaging te laten maken via Taken. Donderdag 8 juni maken wij de uitslag bekend. Op ons podium is plek voor goud, zilver en brons!

Aanmelden
De inschrijving voor de Numolympics van 2023 is gesloten!

Doet jouw klas mee met de Numolympics? Zo zijn ze goed voorbereid!

Hieronder vind je alle info die je nodig hebt om goed van start te gaan.

Hoe start je met de Numolympics?

Het is nodig dat jij als docent de taak Numolympics zichtbaar maakt in Numo. Dat doe je zo:

 • Log op de dag van de Numolympics (dinsdag 6 juni) in op mijn.numo.nl met je docentenaccount.
 • Klik op het vak Nederlands.
 • Ga via Tools naar de knop Taken.
 • Selecteer de klas die je hebt aangemeld.
 • Hier zie je bij de klas(sen) die je hebt aangemeld de taak Numolympics staan. Haal het schuifje bij zichtbaarheid om zodat de taak zichtbaar wordt voor de leerlingen in de klas. Goed om te weten: heb je meerdere klassen van jouw school aangemeld? Dan hoef je het schuifje maar één keer om te halen bij één van de klassen die mee doet. De taak zal nu automatisch ook voor de andere klassen actief worden.
 • De leerlingen kunnen nu direct starten! Zijn ze klaar? Dan kun je de taak weer onzichtbaar maken. Dit is niet noodzakelijk, de taak zal aan het einde van de dag automatisch weer verdwijnen uit Numo.

Het maakt niet uit op welk moment van de dag de leerlingen aan de slag gaan met de Numolympics. Kies dus een moment dat goed uitkomt in het lesrooster. De Numolympics zijn beschikbaar tot 18:00 (Nederlandse tijd).

Wat moeten de leerlingen weten?

Zodra de docent de taak zichtbaar heeft gemaakt, kunnen de leerlingen starten. Ook zij kiezen na het inloggen voor het vak Nederlands en gaan daarna naar Taken. Goed om te weten:

 • De Numolympics bestaan uit zes oefeningen.
 • Bij het bepalen van de winnende klas kijken we naar snelheid en score.
 • De doelscore van iedere oefening ligt op 80%. Het is niet nodig om een oefening te halen, maar wel moeten alle oefeningen in de taak helemaal gemaakt zijn om een score toegekend te krijgen.
 • Je mag een oefening verbeteren als je nog geen 100% hebt gescoord. Je kan dus proberen of je het sneller of beter kan.
 • Let daarbij wel op: zodra alle oefeningen in de taak zijn gehaald (≥ 80%) is de taak afgerond en zijn de Numolympics voor jou klaar. Het is dus handig om te bedenken of je nog dingen wilt verbeteren vóór je met je laatste oefening gaat starten.

En de winnaar van de Numolympics is…

Nadat de Numolympics zijn afgerond, gaan wij kijken welke klassen een plek op ons podium verdienen! Dit maken we op donderdag 8 juni bekend, dus houd je mail dan goed in de gaten. Bij het toekennen van de scores houden we rekening met het opleidingsniveau van de leerlingen.

Alvast heel veel succes én plezier met de Numolympics! 🍀

Comments are closed.