Numolympics zomereditie 2024

Doet jouw klas mee met de Numolympics wintereditie?

In de week van 10 juni 2024 is het zover, alweer de derde editie van de Numolympics! Opnieuw kun jij met jouw klas de strijd aangaan tegen andere scholen die met Numo werken. Vorig jaar ging klas N22 van het Groevenbeek er met het goud vandoor. Welke klas wordt de winnaar van deze editie van de Numolympics en verdient een plek op ons Numo-podium? 

Hoe werkt het?
Op maandag 10 juni verschijnt er automatisch een speciale uitdaging voor jouw klas. In deze uitdaging (te bereiken via Taken) zitten oefeningen die horen bij verschillende vaardigheden van het vak Nederlands. Deze uitdaging wordt door iedereen in de klas vóór vrijdag 14 juni 16:00 uur gemaakt. Daarna zal de taak automatisch weer verdwijnen. Wij gaan vervolgens kijken welke klas de uitdaging het best én het snelst heeft voltooid. We houden rekening met het opleidingsniveau van de leerlingen in de klas. Het enige wat jij als docent dus hoeft te doen is je klas aan te melden en vervolgens in de week van 10 juni deze uitdaging te laten maken via Taken. Op ons podium is plek voor goud, zilver en brons!

Aanmelden
Wil je jouw klas aanmelden voor deze zomereditie van de Numolympics? Dat kan via onderstaande knop! Belangrijk is wel dat er voor deze leerlingen een licentie voor het toppakket Nederlands aanwezig is.

Wil je met jouw klas meedoen aan de Numolympics, maar heb je nog vragen? Hier vind je een korte Q&A!

Hoe lang duren de Numolympics?

De Numolympics wintereditie is een taak die bestaat uit 6 oefeningen. Leerlingen zullen hier gemiddeld 20 minuten aan kwijt zijn. Het is belangrijk dat ze de taak tussen 10 en 14 juni voltooien.

Hoe bereid ik mij voor voor de Numolympics?

De eerste stap is het aanmelden van je klas! Een week voordat de Numolympics starten ontvang je een e-mail met alle informatie. Ook krijg je nog wat tips over hoe je je leerlingen voor kunt bereiden.

Mag ik meerdere klassen aanmelden?

Zeker! De oefeningen waar leerlingen mee aan de slag gaan, zijn geschikt voor de eerste en tweede klas.

Wij gebruiken als school Numo niet voor Nederlands, kan mijn klas dan wel meedoen?

Helaas, voor deze editie is het nodig dat leerlingen aan de slag kunnen met Nederlands! In februari 2025 organiseren we opnieuw een editie voor rekenen/wiskunde, dan is jouw klas heel welkom om weer mee te doen!

Hoe wordt de winnaar gekozen?

Bij het bepalen van de winnaar van deze Numolympics wintereditie kijken we naar de snelheid en score die is gehaald op een taak. We houden hierbij rekening met het opleidingsniveau van de leerlingen. Goed om te weten is dat leerlingen een oefening nog mogen verbeteren als ze geen 100% hebben gescoord. Ze kunnen dus nog proberen of ze het sneller/beter kunnen.

Wanneer maken jullie de winnaar bekend?

Nadat de Numolympics zijn afgelopen, gaan wij rekenen met de behaalde scores. Op dinsdag 18 juni maken wij dan de winnaar bekend!

Alvast heel veel succes én plezier met de Numolympics! 🍀

Comments are closed.