Numolympics wintereditie

Doet jouw klas mee met de Numolympics wintereditie?

In de week van 5 februari is het zover, de tweede editie van de Numolympics! Na het eerste event afgelopen juni, wisten we al snel dat er een tweede zou moeten komen. Dit keer organiseren we een wintereditie. Opnieuw kun jij met jouw klas de strijd aangaan tegen andere scholen die met Numo werken! Welke klas wordt de eerste winnaar van de Numolympics wintereditie en verdient een plek op ons Numo-podium? 

Hoe werkt het?
Op maandag 5 februari verschijnt er automatisch een speciale uitdaging voor jouw klas. In deze uitdaging (te bereiken via Taken) zitten oefeningen die horen bij verschillende vaardigheden van het vak rekenen/wiskunde. Deze uitdaging wordt door iedereen in de klas vóór vrijdag 9 februari 16:00 uur gemaakt. Daarna zal de taak automatisch weer verdwijnen. Wij gaan vervolgens kijken welke klas de uitdaging het best én het snelst heeft voltooid. We houden rekening met het opleidingsniveau van de leerlingen in de klas. Het enige wat jij als docent dus hoeft te doen is je klas aan te melden en vervolgens in de week van 5 februari deze uitdaging te laten maken via Taken. Op ons podium is plek voor goud, zilver en brons!

Aanmelden
Wil je jouw klas aanmelden voor deze wintereditie van de Numolympics? Dat kan via onderstaande knop! Belangrijk is wel dat er voor deze leerlingen een licentie voor het toppakket rekenen/wiskunde aanwezig is.

Wil je met jouw klas meedoen aan de Numolympics, maar heb je nog vragen? Hier vind je een korte Q&A!

Hoe lang duren de Numolympics?

De Numolympics wintereditie is een taak die bestaat uit 6 oefeningen. Leerlingen zullen hier gemiddeld 20 minuten aan kwijt zijn. Het is belangrijk dat ze de taak tussen 5 en 9 februari voltooien.

Hoe bereid ik mij voor voor de Numolympics?

De eerste stap is het aanmelden van je klas! Twee weken voordat de Numolympics starten ontvang je een e-mail met alle informatie. Het is, voordat de leerlingen kunnen starten, namelijk nog nodig dat jij de taak zichtbaar maakt. Hoe dit moet, lees je in deze e-mail en op onze website. Ook krijg je nog wat tips over hoe je je leerlingen voor kunt bereiden.

Mag ik meerdere klassen aanmelden?

Zeker! De oefeningen waar leerlingen mee aan de slag gaan, zijn geschikt voor de eerste en tweede klas.

Wij gebruiken als school Numo niet voor rekenen/wiskunde, kan mijn klas dan wel meedoen?

Helaas, voor deze wintereditie is het nodig dat leerlingen aan de slag kunnen met rekenen/wiskunde! Voor de zomervakantie organiseren we opnieuw een editie voor het vak Nederlands, dan is jouw klas heel welkom om weer mee te doen!

Hoe wordt de winnaar gekozen?

Bij het bepalen van de winnaar van deze Numolympics wintereditie kijken we naar de snelheid en score die is gehaald op een taak. We houden hierbij rekening met het opleidingsniveau van de leerlingen. Goed om te weten is dat leerlingen een oefening nog mogen verbeteren als ze geen 100% hebben gescoord. Ze kunnen dus nog proberen of ze het sneller/beter kunnen.

Wanneer maken jullie de winnaar bekend?

Nadat de Numolympics zijn afgelopen, gaan wij rekenen met de behaalde scores. Op dinsdag 13 februari maken wij dan de winnaar bekend!

Alvast heel veel succes én plezier met de Numolympics! 🍀

Comments are closed.