Numolympics wintereditie | Alle informatie

Numolympics wintereditie | Alle informatie

Deze week is het zover, de tweede editie van de Numolympics! Verdient jouw klas een plek op het Numo-podium? Op deze pagina vind je alle informatie over de wintereditie van de Numolympics. 

Voor de klassen die jij hebt aangemeld, staat vanaf maandagochtend 5 februari een speciale taak klaar! Meedoen is dus door te klikken op het vak rekenen en vervolgens bovenin hun dashboard op taken. Daar selecteren ze de speciale Numolympics wintereditie taak om aan de slag te gaan!

Goed om te weten:

  • De leerlingen kunnen maandagochtend 5 februari direct starten! Later in de week mag ook. De taak is beschikbaar tot vrijdag 9 februari 16:00 uur.
  • De Numolympics wintereditie bestaan uit zes oefeningen. Het voltooien van de taak duurt ongeveer 20 minuten.
  • Het is niet nodig om de taak in één keer af te maken. Je kunt je deelname ook verspreiden over de week. Voor een geldige score is het wel nodig om alle oefeningen af te ronden voor vrijdag 9 februari 16:00 uur.

Hier vind je een korte Q&A over de wintereditie van de Numolympics!

Hoe lang duren de Numolympics?

De Numolympics wintereditie is een taak die bestaat uit 6 oefeningen. Leerlingen zullen hier gemiddeld 20 minuten aan kwijt zijn. Het is belangrijk dat ze de taak tussen 5 en 9 februari 16:00 uur voltooien.

Hoe bereid ik mij voor voor de Numolympics?

Het kan handig zijn om met je leerlingen nog even te oefenen met ‘ons’ en ‘pond’ 😉

Moeten mijn leerlingen alle oefeningen uit een taak halen?

De doelscore van iedere oefening ligt op 80%. Het is niet nodig om een oefening te halen, maar wel moeten alle oefeningen in de taak helemaal gemaakt zijn om een score toegekend te krijgen.

Kan mijn leerling zijn score nog verbeteren?

Je mag een oefening verbeteren als je nog geen 100% hebt gescoord. Je kan dus proberen of je het sneller of beter kan.
Let daarbij wel op: zodra alle oefeningen in de taak zijn gehaald (≥ 80%) is de taak afgerond en zijn de Numolympics voor jou klaar. Het is dus handig om te bedenken of je nog dingen wilt verbeteren vóór je met je laatste oefening gaat starten.

Hoe wordt de winnaar gekozen?

Bij het bepalen van de winnaar van deze Numolympics wintereditie kijken we naar de snelheid en score die is gehaald op een taak. We houden hierbij rekening met het opleidingsniveau van de leerlingen.

Kan ik mijn klas nog aanmelden voor de Numolympics wintereditie?

Helaas, de aanmeldingen zijn gesloten. Voor de zomervakantie organiseren we opnieuw een editie voor het vak Nederlands, dan is jouw klas heel welkom om weer mee te doen!

Wanneer maken jullie de winnaar bekend?

Nadat de Numolympics zijn afgelopen, gaan wij rekenen met de behaalde scores. Op dinsdag 13 februari maken wij dan de winnaar bekend!

Alvast heel veel succes én plezier met de Numolympics! ❄️

Comments are closed.