Numo’er van het jaar 2020-2021

Numo'er van het jaar 2020-2021

Op maandag 28 juni mocht ik de diploma uitreiking op Praktijkschool De Einder in Den Haag meemaken. Een kleine twintig leerlingen kwam een half uur van tevoren het schoolplein van deze prachtige school op, die gevestigd is in het voormalige badhuis. Zij werden verwelkomd door de meelevende docenten met confetti kanonnen en een lekkere beat van de school DJ. Eenmaal binnen en hun plek ingenomen voor in de gymzaal, die was omgedoopt tot feestelijke aula, werd de stemming wat serieuzer. Nadat de directeur van de school, Ron Duchatteau, een inleidende speech had gegeven werd een opgenomen video van Minister Grapperhaus getoond. Een van de leerlingen had daar stage gelopen en daar sprak de minister vol lof over. 
Daarna werd elke leerling naar voren geroepen voor een mooie speech van docent en mentor Martijn Hoogeveen en de uitreiking van hun diploma. Bij Britney werd ik door Martijn erbij gehaald als extra verrassing. Britney die van niets wist, was helemaal verrast en ik nam haar en haar medestudenten mee in het succesverhaal van Numo bij De Einder en natuurlijk haar rol daarbij in het bijzonder. Dat eindigde in het uitreiken van de iPad en het bijna stijl achterover slaan van verbazing van Britney. Zij kreeg van alle aanwezigen een heel groot applaus waarna wij van het podium stapten na het maken van een paar foto's.
 
Zoals ook de vorige keren dat ik deze uitreiking mocht doen, was het weer heel speciaal om de verrassing en blijdschap van in dit geval Britney te mogen meemaken. Deze opsteker zal ook voor andere studenten bij De Einder een stimulans zijn om hard(er) te gaan werken met Numo om zo sneller te groeien in Rekenen en Taal.

Comments are closed.