Numo deelt numo’s uit

Numo deelt numo's uit

Afgelopen maart startten de eerste proefscholen met Numo, hét online leermiddel voor rekenen, Nederlands en Engels. Een dikke drie maanden verder zijn er 40.000 numo's uitgedeeld. (Update november 2019: Inmiddels zijn er meer dan een miljoen numo's uitgedeeld.) Wat zijn numo's eigenlijk? Hoe kom je eraan? Wat kun je ermee? En waarom zitten ze in Numo?

Numo's zijn de muntjes die leerlingen in Numo kunnen verdienen met hun inzet en hun voortgang. Met het maken van sprongtoetsen, het goed beantwoorden van vragen in oefeningen en het afronden van modules verzamelen leerlingen numo's.

“Wij willen muntjes!"

Lange tijd hebben wij ons verzet tegen een beloningssysteem in de vorm van muntjes. Totdat, eerlijk is eerlijk, ons gebruikersonderzoek duidelijk liet zien wat leerlingen willen: muntjes. In de uitgebreide onderzoeken die aan de ontwikkeling van Numo voorafgingen, kregen leerlingen de kans om te vertellen wat zij van een online leermiddel verwachten, wat hen helpt om het oefenen vol te houden en wat hun wensen voor een dashboard zijn. Kortom, zij hebben Numo zelf bedacht. Twee wensen die zij noemden en waar numo's nu een rol in spelen, zijn:

  • Motivatie door beloning: leerlingen vinden het fijn om beloond te worden voor hun inzet en prestatie. Door spelelementen toe te voegen wordt het oefenen een middel voor het bereiken van een doel. Ze willen punten, munten en trofeeën verzamelen.
  • Personalisatie: Leerlingen geven aan het personaliseren van het dashboard leuk te vinden. Redenen hiervoor zijn dat iedereen andere dingen leuk en handig vindt tijdens het oefenen.

Shoppen in de Numotheek

Met de verdiende numo's kunnen leerlingen spullen kopen in de Numotheek. Daar vinden zij vooral veel achtergronden om hun dashboard te personaliseren. Houd je van basketbal, dan koop je natuurlijk de basketbalachtergrond. Ben je dj, dan koop je de dj-achtergrond. Zo is er voor ieder wat wils. Je kunt je numo's ook uitgeven aan extra gifjes, die verschijnen na het maken van een oefening. Bijvoorbeeld het pakket kattengifjes, gekke-dansgifjes of juist motorcrossgifjes. De klapper van de Numotheek is de verdubbelaar, die acht numo's kost. Als je de verdubbelaar activeert, verdien je een uur lang dubbele numo's. Daar wil je wel een uur voor knallen!

De toekomst van numo's

Gelukkig hoeven we niet zelf te bedenken wat je allemaal met numo's zou moeten kunnen in de toekomst. Onze betrokken proefgebruikers geven hun ideeën voortdurend aan ons door. Zo gaven ze ons al de volgende wensen mee:

  • “Ik zou het goed vinden als je numo's krijgt, omdat je al veel dagen achter elkaar hebt geoefend. Dus hoe meer dagen achter elkaar, hoe meer numo's. Is een tip."
  • “Wat wel fijn zou zijn, is dat je elkaar muntjes kan geven en cadeautjes kan geven!"
  • “Ik wil met numo's stickers kunnen kopen."
  • “Ik zou mijn eigen profielfoto willen kunnen kiezen als ik genoeg numo's heb."

Aan ideeën geen gebrek!

Numo is het splinternieuwe leermiddel van Muiswerk Educatief, ontwikkeld in samenwerking met docenten en leerlingen. Numo rekent leerlingen niet af, maar helpt hen vooruit. Laat leerlingen slim groeien in rekenen en taal, zonder dat het jou als docent extra tijd en inspanning kost!

Comments are closed.