Nieuw: sprongtoets terugkijken door leerlingen

Leerlingen kunnen vanaf nu zelf hun sprongtoets terugkijken!

Via de feedbackknop hebben wij van leerlingen vaak te horen gekregen: 'Ik wil zien wat ik fout heb gedaan'. Ook docenten lieten weten dat hun leerlingen het vervelend vonden dat ze niet zelf de antwoorden van de sprongtoetsen konden bekijken. Voorheen zat deze functionaliteit enkel in het docentendashboard. Vanaf nu niet meer! Leerlingen kunnen na het afronden van de sprongtoets nu ook zelf de antwoorden van de sprongtoets terugkijken.

Hoe werkt het?

Na het afronden van de sprongtoets komt de leerling terecht in het eindscherm. Hierin ziet hij zijn score en welke rubrieken hij goed heeft gemaakt en welke er nog lastig waren.

In dit scherm staat vanaf nu een nieuwe knop: BEKIJK ANTWOORDEN. Door op deze knop te klikken ziet de leerling precies welke antwoorden hij heeft gegeven en wat de juiste antwoorden op de vragen waren. 

Handig om te weten

  • De knop BEKIJK ANTWOORDEN is aanwezig in het eindscherm na de sprongtoets. Klikt de leerling dit scherm weg? Dan is het niet meer mogelijk om zelf de antwoorden van de sprongtoets terug te kijken.
  • Via het docentendashboard kun je nog wel op ieder moment de sprongtoets van de leerling inzien. Dit doe je via Overzichten | Activiteit. Klik hier op de naam van de leerling en zoek vervolgens in dit voortgangsscherm de desbetreffende sprongtoets op. 

Heb je nog vragen over deze nieuwe functionaliteit? Neem dan contact met ons op via support@kurve.nl of 0297 523159.

Comments are closed.