Nieuw in Numo – schooljaar 2022-2023

Nieuw in Numo - schooljaar 2022-2023

Via dit nieuwsbericht laten wij je graag kennismaken met een paar nieuwe features die wij in de afgelopen tijd hebben ontwikkeld. Zo wordt het voor jou en je leerlingen nog gemakkelijker en leuker om aan de slag te gaan met het oefenen van de basisvaardigheden in Numo!Leerplan instellen

Bij het instellen van het leerplan heb je sinds dit schooljaar twee nieuwe opties. Tot nu toe begonnen leerlingen in Numo in een nieuw leerjaar altijd met een nieuw leerplan, dat aansloot bij het niveau en leerjaar. Van met name docenten in het praktijkonderwijs en mbo Entree, kregen wij vaak het verzoek om het mogelijk te maken dat leerlingen gewoon verder konden oefenen aan waar ze het vorige schooljaar waren gebleven. Om dat mogelijk te maken, hebben we in Numo twee aanpassingen gedaan. Je kan het leerplan nu activeren op basis van de instellingen van het vorige schooljaar en Numo kijkt ook naar de resultaten van vorig jaar. Met de nieuwe optie Activeer vorig leerjaar activeer je alle vaardigheden die aan het einde van het vorige schooljaar ook aan stonden, zodat leerlingen verder kunnen werken waar ze gebleven waren. Waren ze dus nog niet klaar met hun persoonlijk oefenprogramma? Dan kunnen ze die in het nieuwe schooljaar gewoon afmaken. Alles over het activeren van het vorige leerjaar lees je hier.

De tweede optie die we hebben toegevoegd is Voeg alle vaardigheden toe. Zo activeer je in één keer het standaard leerplan voor alle vaardigheden van de licentie van jullie school.

 

Makkelijk zoeken in Numo

Zoek je iets in Numo? Of kom je ergens niet helemaal uit? Vanaf nu kun je via de zoekfunctie, rechtsboven, uitgebreid zoeken door Numo. Behalve leerlingen vind je hier nu ook lesstof, uitleg over functionaliteiten, antwoord op veelgestelde vragen en nog veel meer. Dat maakt het werken met Numo nóg prettiger.

 

 

Nieuwe modules

Er zijn veel nieuwe modules toegevoegd aan Numo. Allereerst is de oefenstof ‘Op weg naar 1F’ enorm uitgebreid met nieuwe modules voor de vaardigheden spelling, leestekens en grammatica. Daarnaast hebben we nieuwe modules voor Engels en Duits toegevoegd, een nieuwe NT2-module Spelling A1-A2 en een module Turbotijd voor Rekenen en Wiskunde, met oefeningen voor het rekenen met tijd en data. Ook hebben we enkele modules herzien. Hier vind je een overzicht van alle nieuwe modules

 

Modules bij de nieuwe rekeneisen in het mbo

Numo is helemaal klaar voor de nieuwe rekeneisen! Met een team van rekenspecialisten hebben we hard gewerkt aan nieuwe rekenmodules. Zo kunnen studenten in het nieuwe schooljaar gericht oefenen met de nieuwe rekeneisen. Vanaf nu wordt er onderscheid gemaakt tussen rekenen voor niveau 2, niveau 3 en niveau 4. Voor elk niveau staat per domein een module klaar. Lees hier meer over de nieuwe rekeneisen.

 

Nieuwe trainingen

Vanaf dit schooljaar kun je naast de vertrouwde basis- en verdiepingstraining een training Formatief Evalueren afnemen. Tijdens deze training laten we zien hoe je Numo formatief kunt inzetten om de reken- en taalvaardigheid van je leerlingen te vergroten. Een andere mogelijkheid is het volgen van een teamsessie ‘Hoe werken wij met Numo?’

Bekijk hier ons trainingsaanbod.

Inzicht in licentiegebruik

Ben je beheerder en wil je meer inzicht in hoeveel leerlingen Numo daadwerkelijk gebruiken? In de Gebruikt-kolom op de pagina Tools > Abonnementen zie je hoeveel leerlingen een licentie daadwerkelijk gebruikt hebben. Een licentie is 'gebruikt' als een leerling minimaal één oefening heeft gemaakt of met een is sprongtoets begonnen.

Comments are closed.