Aanpassen van een leerplan op maat in Numo

Aanpassen van een leerplan op maat in Numo

Na de zomer verschijnt de eerste échte versie van Numo en die bevat meer mogelijkheden dan de proefversie. Een belangrijke toevoeging is het kunnen aanpassen van het leerplan. In dit bericht een sneak preview.

Het leerplan in Numo

Iedere leerling is aan een opleiding en een leerjaar gekoppeld. Die twee gegevens bepalen samen het niveau van het oefenmateriaal. Dat noemen we het leerplan. Als docent wil je op de automaat kunnen ingrijpen, want sommige leerlingen lopen vooruit en hebben extra uitdaging nodig, terwijl de oefenstof voor andere leerlingen nog te moeilijk is.

Hoe pas je straks het leerplan aan?

In de afbeelding zie je drie blokken. Dit zijn de drie modules in de vaardigheid Getallen. Door een vinkje uit te zetten verdwijnt de module uit het leerplan en door een vinkje aan te zetten, verschijnt de module in het leerplan. Daarnaast kun je de doelscore aanpassen en aangeven of de module altijd gemaakt moet worden of dat het optioneel is.

In de praktijk

Gisteren mocht ik, samen met een van onze ontwikkelaars, meekijken bij een tweedejaars vmbo-klas van De Triade. De leerlingen vonden het werken met Numo leuk, vooral door de combinatie van sprongtoets en oefenen. Maar sommige leerlingen werkten boven hun eigen niveau en zij haakten vrij snel af. Deze leerlingen kun je straks helpen door een simpelere module klaar te zetten in hun leerplan. Zo houd je iedereen bij de les!

Comments are closed.