Haarlem College eerste Numo-school!

Haarlem College eerste Numo-school!

Dinsdag 27 augustus ontvingen vier klassen van het Haarlem College taart uit handen van Bram van Tongeren, directeur Innovatie & Didactiek van Muiswerk Educatief. De reden: het Haarlem College is de eerste school die met alle – bijna duizend – leerlingen start met Numo, een splinternieuw leermiddel voor Nederlands, Rekenen en Wiskunde en Engels.

De feestelijke lancering op het Haarlem College kwam als een verrassing. De meeste leerlingen zetten hun tanden direct in de taart. Voor een enkeling kwam de zoetigheid te snel na het ontbijt. Niet gek natuurlijk, zo vroeg in de ochtend.

Luc van Beek, docent Nederlands en remedial teacher, vertelt dat het Haarlem College Numo vooral gaat inzetten om taalachterstanden weg te werken. Zij starten met de vaardigheden grammatica en werkwoordspelling. Er komen geen aparte lessen; Numo wordt verweven in de lessen Nederlands.

Docenten op het Haarlem College dagen de leerlingen uit om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Numo sluit hier goed bij aan. Door het tijdrovende inoefenen van de basiskennis aan het online leermiddel over te laten, kunnen docenten alle aandacht richten op waar zij ooit docent voor zijn geworden: leerlingen helpen groeien.

Meer over Numo.
Meer over het Haarlem College.

Comments are closed.