Goede doelen najaar 2023

Nieuwe goede doelen in de Numotheek!

In de week van 21 september was het SDG Action Week 2023! Tijdens deze week, waarbij de Sustainable Development Goals extra onder de aandacht worden gebracht, lanceren wij weer drie nieuwe goede doelen in de Numotheek! In dit nieuwsbericht lees je welke doelen het geworden zijn en wat zij kunnen doen met jouw donatie. Doneren aan deze doelen kan tot en met 17 december.

Stichting AAP

In Europa worden miljoenen exotische dieren als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of gebruikt in circussen. Denk hierbij aan apen, leeuwen of tijgers. Stichting AAP vindt dit onvoorstelbaar en dierenmishandeling. Dit moet dus stoppen! Zij hebben als doel een einde maken aan het lijden van exotische dieren in Europa.

Hoe ze dit doen? Stichting AAP vangt al 50 jaar lang dieren in nood op en helpt ze om er fysiek en mentaal weer bovenop te komen. Daarna zoeken ze voor zoveel mogelijk dieren een plek waar ze voor altijd kunnen blijven. In de video hiernaast zie je hoe dit gaat. Tegelijkertijd pleit AAP in heel Europa voor betere wet- en regelgeving om dierenleed te voorkomen.

Stichting AAP wordt heel blij van jouw donatie!  Met vijf donaties kunnen ze bijvoorbeeld één tijger één dag vitamines geven en met tien donaties kunnen ze slim speelgoed voor de dieren kopen.

Hersenstichting

Sta jij wel eens stil bij wat je hersenen allemaal voor je doen? Ze laten je praten, lopen, lachen, dansen en dromen. En nog wel duizend dingen meer! Denk je eens in hoe het zou zijn als er iets met je hersenen gebeurt… Een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. Helaas is dat al bij meer dan 4 miljoen Nederlanders het geval. Dat zijn 1 op de 4 mensen. Iedereen kent dus wel iemand met een hersenaandoening. Een opa met dementie, een oma met de ziekte van Parkinson, een buurman die een herseninfarct heeft gehad, een zus die depressief is of iemand in je omgeving die hersenletsel heeft opgelopen na een ongeluk. En wist je dat ook migraine een hersenaandoening is?

De hersenstichting heeft een droom: gezonde hersenen voor iedereen. Dat is hun doel. Daarom geven ze voorlichting over hoe mensen hun hersenen zo gezond mogelijk houden, door iedere dag te bewegen bijvoorbeeld. Ook geven ze geld aan wetenschappers, zodat er belangrijk onderzoek gedaan kan worden naar goede behandelingen voor hersenaandoeningen.

Wil jij hier ook aan bijdragen? Doneer jouw numo's dan aan de Hersenstichting! Zo kunnen zij nog meer hersenen gezond proberen te maken.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Zij vinden namelijk dat je sporten niet alleen hoort te doen, maar samen. Elk kind verdient het om mee te doen.

Wil jij dus ook dat ieder kind kan sporten? Doneer jouw numo's dan aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur! 

De afgelopen weken hebben leerlingen gestemd op verschillende goede doelen! Ook hebben we via de feedbackknop berichten van leerlingen ontvangen over doelen die zij graag in de Numotheek zouden willen zien staan. Zo zijn we tot deze drie doelen gekomen. 

Onderin de Numotheek vind je deze drie goede doelen terug. Een donatie maken kan met 200 numo's. In december tellen wij het aantal donaties bij elkaar op en maken wij het geldbedrag bekend. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram

Comments are closed.