Einddatum donaties Numotheek

Einddatum donaties Numotheek

De afgelopen maanden wisten de leerlingen de drie onderstaande goede doelen goed te vinden in de Numotheek en is er volop gedoneerd. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan nog tot 11-06-2023. Daarna maken wij de balans op en gaan we met enkele leerlingen die hebben gedoneerd de donaties overhandigen. Benieuwd hoe dat gaat? Houd dan onze Instagram in de gaten!

KiKa

Kinderkanker is doodsoorzaak nummer één door ziekte onder kinderen. Eén op de vijf kinderen met kanker redt het helaas niet. Om de genezingskans te verhogen, is er veel kostbaar onderzoek nodig. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans van 80% te verhogen naar 100% en kan jouw donatie daar dus ook goed bij gebruiken!

Daarnaast krijgen kinderen met kanker vaak een erg zware behandeling. Hierdoor kunnen ze veel last krijgen van bijwerkingen en ze kunnen hier zelfs de rest van hun leven last van houden. Daarom steunen wij ook onderzoek naar betere medicijnen, behandelingen en een betere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Met jouw donatie kan KiKa dus nog meer onderzoek doen! Draag jij hieraan bij?

WWF

Het Wereld Natuur Fonds (of World Wide Fund for Nature) komt in actie voor wilde dieren en natuur. Ooit begon het WWF als beschermer van dieren zoals de panda. Inmiddels is hun uitdaging veel groter. Natuurverlies en klimaatverandering raken ál het leven op aarde. Daarom is WWF op een missie: we gaan onze wereld ‘Nature Positive’ maken.

Ze werken onder andere aan het behouden, beschermen en de toename van de meest bedreigde diersoorten op de wereld. Daarnaast zetten ze zich in voor het behoud van bossen, het schoon houden van oceanen en komen ze in actie tegen klimaatverandering.

Wil jij dus ook in actie komen voor wilde dieren en natuur? Doneer jouw numo's dan aan het WWF!

Stichting Jarige Job

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Maar voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox, want ieder kind verdient een verjaardag!

Door jouw numo's aan Stichting Jarige Job te doneren, kunnen zij ervoor zorgen dat een kind een fantastische verjaardag heeft. Hoe meer donaties, hoe meer blije kinderen!

Volgend schooljaar zullen er weer nieuwe goede doelen in de Numotheek komen te staan. Welke dat worden? Dat bepalen jullie! Binnenkort zullen we hier meer over delen. 

Comments are closed.