Diataal en Numo: onafhankelijk en toch verbonden

Diataal en Numo: onafhankelijk en toch verbonden

Diataal bv en Muiswerk Educatief onderzoeken momenteel in welke mate zij een koppeling tot stand kunnen brengen tussen de rapportages uit Diataal en het oefenmateriaal van Numo. De koppeling houdt in dat de testuitslagen van Diataal voor iedere leerling het aansluitende oefenmateriaal in Numo bepalen en selecteren. Scoor je zwak op spelling in Diataal, dan krijg je automatisch oefenmateriaal voor spelling in Numo, scoor je zwak op rekenen, dan krijg je automatisch extra oefenmateriaal voor rekenen in Numo. Het doel is om opvolgend oefenmateriaal nog beter af te stemmen op de leerbehoeften van een leerling zonder dat het de docent veel extra tijd kost.

Samen met vijf partnerscholen vinden we in de eerste helft van het schooljaar 2019-2020 uit in welke mate een dergelijke koppeling het beste tot stand kan worden gebracht. In januari 2020 evalueren we de opbrengsten. Tijdens de IPON in februari 2020 zullen de eerste conclusies worden gepresenteerd.

Enkele belangrijke punten:

  • Diataal B.V. en Muiswerk Educatief zijn en blijven onafhankelijk van elkaar.
  • De producten van beide partijen zijn onafhankelijk van elkaar te bestellen (geen koppel-verkoop).


Over Diataal bv

Diataal levert digitale methodeonafhankelijke en diagnostische volgtoetsen voor taal en rekenen met aansluitend lees- en oefenmateriaal voor Nederlands en Engels (Diaplus). De toetsen zijn het uitgangspunt voor gericht didactisch handelen met als doel leerlingen te helpen om verder te komen. (www.diatoetsen.nl)

Over Muiswerk Educatief
Muiswerk levert het online leermiddel Numo met oefensoftware op het gebied van Nederlands (lezen, grammatica, woordkennis, formuleren, spelling, werkwoordspelling, leestekens), Engels (lezen, grammatica, woordkennis) en Rekenen en wiskunde (getallen, verbanden, verhoudingen, meten en meetkunde). (www.numo.nl)

Comments are closed.