Basisvaardigheden verbeteren? Zet Numo in met subsidie!

Basisvaardigheden verbeteren? Zet Numo in met subsidie!

Er wordt opnieuw extra geld vrijgemaakt om leerlingen beter te laten worden in  rekenen en taal. Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, investeert de komende twee schooljaren 108 miljoen euro extra per jaar voor het verbeteren van de basisvaardigheden. 

Met het huidige budget komen ongeveer 2.200 scholen en ruim 650.000 leerlingen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs in aanmerking voor hulp bij het verbeteren van de basisvaardigheden. Het geld gaat in eerste instantie naar scholen die dat het hardst nodig hebben. Gegevens van de Inspectie van het Onderwijs en het CBS zullen gebruikt worden om te zien welke scholen dat zijn. 

De scholen die mee mogen doen, ontvangen vervolgens 500 euro per leerling per jaar. Dit geld moet worden besteed aan bewezen effectieve oplossingen waaronder het gebruik van nieuwe lesmethodes. Voor de basisvaardigheden rekenen en taal in het voortgezet onderwijs sluit ons digitale leermiddel Numo hier geheel op aan.

  Er zijn twee subsidieregelingen die scholen helpen met het verbeteren van de basisvaardigheden in de schooljaren 2023/2024 en 2024/2025 en een deel van het schooljaar 2025/2026:

  • De regeling Verbetering basisvaardigheden voor prioriteitsscholen 2023 is voor scholen met het oordeel ‘zeer zwak’ of ‘onvoldoende’ van de Inspectie van het Onderwijs.
  • Alle andere scholen kunnen subsidie aanvragen via de regeling Verbetering basisvaardigheden voor overige scholen 2023.

  Het loket waar scholen op in kunnen tekenen is nu open en sluit op vrijdag 14 april. Uiterlijk 21 april horen scholen dan of ze in aanmerking komen voor de subsidie, waarna het geld in de loop van 2023 wordt uitgekeerd. 

  Meer informatie vind je op de website van Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
  Je kunt hier jouw school ook meteen aanmelden.

  Meer weten over hoe je Numo in kunt zetten op jouw school?
  Neem contact op met onze Numo-adviseurs via info@numo.nl of bekijk de demo

  Comments are closed.