Vernieuwingen in Numo!

Vernieuwingen in Numo!

Dagelijks ontvangen wij van docenten en leerlingen goede ideeën om Numo te verbeteren. Dit helpt ons enorm om goede keuzes te maken. Veel dank hiervoor! Hier een overzicht van de belangrijkste verbeteringen die jullie vanaf donderdag 7 november kunnen zien.

Grote verandering in resultatenschermen

Dit kun je zien in het docentendashboard. Voortaan praat Numo over het aantal behaalde sprongtoetsen, net zoals Numo dat naar leerlingen toe doet. Bijvoorbeeld: ‘3 van 5’ bij de vaardigheid Spelling. Dit betekent: de leerling heeft drie van de vijf sprongtoetsen afgerond in het leerplan. Ook zie je een verandering in de kleurindicatoren. Er ontstaat pas een rode omlijning wanneer een sprongtoets twee of meer keren niet is gehaald. Dit geeft jou nog meer grip.

Rekenmachine Numio verschijnt vanzelf

We hebben de Numio slimmer gemaakt. De rekenmachine verschijnt nu vanzelf als je hem mag gebruiken voor een opgave. Onze Numio lijkt functioneel op de veelgebruikte Casio.

Sprongtoets nogmaals niet gehaald geeft een POP zonder scores

Als een leerling voor de tweede keer een sprongtoets niet haalt, krijgt hij soms oefeningen in zijn persoonlijk oefenprogramma die hij al eerder maakte. Numo toonde daarbij de oude scores en dat gaf verwarring. Om duidelijk te maken dat leerlingen de oefening wel degelijk (opnieuw) moeten maken, krijgen zij hun oude oefenscores niet meer te zien in het persoonlijk oefenprogramma.

Swipen gaat goed

Swipen (vinger van links naar rechts of andersom) maakt Numo niet langer stuk op iPad, MS Surface, Chromebook Touch.

Actieve module eerst

Bij het aanpassen van het leerplan komt de eerste actieve module vanzelf in beeld.

Blijf ons bellen en mailen

Jullie input en feedback waarderen wij enorm! Blijf ons vooral bellen en mailen met wensen en verbeteringen. Supporters Manon, Ralph en Vera zitten voor je klaar!

Support Muiswerk Educatief

Comments are closed.